Erelonen van een architect

WAAROM EEN GOEDE ARCHITECT ZICHZELF ALTIJD TERUGVERDIENT

Bij het plannen van een bouw- of renovatieproject komt veel kijken, van de eerste schetsen tot de uiteindelijke oplevering. Een vraag die vaak opkomt bij opdrachtgevers is of het inschakelen van een architect de extra kosten wel waard is. Onze ervaring bij ÉVARISTE laat zien dat een goede architect zich altijd terugverdient – en meer dan dat.

1. KOSTENBESPARING DOOR EEN SLIM ONTWERP

Een van de belangrijkste manieren waarop een architect zich terugverdient, is door slim en efficiënt te ontwerpen. Een goed doordacht ontwerp zorgt niet alleen voor een esthetisch aantrekkelijk eindresultaat, maar optimaliseert ook de functionaliteit van de ruimte. Dit leidt tot een efficiënter gebruik van materialen en energie, waardoor u op lange termijn aanzienlijk kunt besparen. Bovendien voorkomen we met onze gedetailleerde plannen en nauwkeurige berekeningen dure fouten tijdens de bouw, zoals constructiefouten of het moeten aanpassen van ruimtes die niet goed functioneren.

2. GEEN VERPLICHTE LUXE

Bij ÉVARISTE werken we niet op basis van een percentage van de bouwkosten, zoals veel andere architectenbureaus doen. We vinden deze methode niet fair voor de opdrachtgever. Vooral in de afgelopen jaren zijn de kosten van bouwmaterialen aanzienlijk gestegen, wat de totale bouwkosten omhoog drijft. Als een architect een percentage van deze kosten vraagt, wordt hij indirect beloond voor het duurder maken van het project. Dit kan leiden tot situaties waarin duurdere materialen worden voorgesteld, zonder dat dit per se in het belang van de opdrachtgever is.

Wij werken daarom met een vaste vergoeding of rekenen op uurbasis, ongeacht of u kiest voor luxe afwerkingen of budgetvriendelijkere materialen. Voor ons draait het om het creëren van een ontwerp dat volledig aansluit bij uw wensen, zonder dat uw budget onnodig onder druk komt te staan.

3. WAARDEVERHOGING VAN UW WONING

Een goed ontworpen woning of gebouw heeft ook een hogere marktwaarde. Door onze expertise in te zetten, zorgen we ervoor dat uw project niet alleen functioneel en esthetisch aantrekkelijk is, maar ook een meerwaarde biedt op lange termijn. Dit kan van cruciaal belang zijn, vooral als u in de toekomst overweegt het pand te verkopen.

4. TRANSPARANTE ERELONEN

Bij ÉVARISTE streven we naar volledige transparantie in onze erelonen. Door niet op basis van percentage te werken, houden we de kosten voor onze opdrachtgevers eerlijk en voorspelbaar. U weet van tevoren precies waar u aan toe bent, zonder verrassingen achteraf.

Het inschakelen van een goede architect is geen kostenpost, maar een investering. Bij ÉVARISTE zorgen we ervoor dat deze investering zichzelf terugverdient door slimme ontwerpen, eerlijke kosten, en een grondige planning, zodat uw project een succes wordt zonder onnodige financiële druk.

Vorige
Vorige

3D scannen & BIM